Team Oemoemenoe met Zeeuwse vlag voor de Red Bull Ring in Oostenrijk waar ze een kijkje mochten nemen achter de schermen van het circuit.
Team Oemoemenoe met Zeeuwse vlag voor de Red Bull Ring in Oostenrijk waar ze een kijkje mochten nemen achter de schermen van het circuit. (Foto: )

Na roadtrip weer thuis in Kerkwerve

Gerrit van Loon

'Het was een indrukwekkende reis'

Jan van der Wekken, dochter Jaccolijn (18) en diens vriend Joey (19) zijn als team Oemoemenoe weer terug van weggeweest. Tuus. De eigenaar van mini-camping de Hendrika Hoeve uit Kerkwerve reed met dochter en schoonzoon een week door Oost-Europa, een stuk Oostenrijk én Italië voor het goede doel. We vroegen Jan naar de belevenissen. "Kwamen we aan, was het hotel failliet."

Kerkwerve – Het team Oemoemenoe is tijdens de Crazy Car Run vijfde geworden van de elf teams. Tijdens de rit werd voor elke gereden kilometer geld opgehaald, maar moesten ook opdrachten gedaan worden. Zo moesten de drie in een ijskoud riviertje duiken. "De opdrachten stelden over het algemeen niet veel voor. Het ging meer om de belevenis.

De groep van 11 teams, zo'n dikke twintig reizigers, trok veel met elkaar op. Een onderlinge strijd was het niet echt. De saamhorigheid ging boven de rivaliteit", aldus Jan. Zijn team was het enige Zeeuwse team. De rest van de teams kwamen vooral uit het noorden van het land. Uit de buurt van het Universitair Medisch Centrum Groningen, het goede doel waarvoor ze reden.

De 3J's (Jan, Joey en Jaccolijn) kregen met hun aangeschafte zwarte Subaru uit 1999 geen panne. "We hebben geen pech gehad. Een ander team kreeg een defecte brandstofleiding en moest naar de garage. Sneeuwkettingen hebben we ook niet hoeven te gebruiken. Alleen bij de overgang van Polen naar Tsjechië reden we echt in de sneeuw. De wegen waren doorgaans goed te berijden."

"De reis was indrukwekkend. De bergen in Italié, de Dolemieten, prachtig. We zijn met de auto door de Jaufenpas gereden. In Polen kwamen we voor een verrassing te staan. Toen wij naar het hotel reden, bleek het failliet te zijn. In het hotel van de organisatie was gelukkig nog plek."

Jan van der Wekken weet al dat hij volgend jaar weer mee doet. Of hij dan dochter en schoonzoon meekrijgt, is de vraag. "We sliepen met zijn drieën op één kamer. Ik snurkte nogal hard. Dat was het enige minpuntje", lacht Jan.

Meer berichten