Zeeuws Kampioenschap schooldammen

Het Zeeuws Kampioenschap schooldammen voor viertallen is voor de Ds. J. Bogermanschool uit Oosterland bijzonder succesvol verlopen. Bij zowel de welpen als bij de pupillen wist die school de titel in de wacht te slepen. De Morgenster uit Kerkwerve werd vierde bij de welpen.

Bij de pupillen (groepen 7 en 8) was de school uit Oosterland oppermachtig door alle vijf te spelen wedstrijden in winst om te zetten. Het tweede team van de Bogermanschool werd uiteindelijk vijfde waardoor ze net als het eerste team op zaterdag 13 april naar de halve finale van het kampioenschap van Nederland gaan.

Eindstand van de eerste vijf van de eindstand bij de pupillen:

1. Ds. J. Bogermanschool 1

2. De Casembrootschool 1, Tholen

3. Theo Thijssenschool, Vlissingen

4. De Casembrootschool 2

5. Ds. J. Bogermanschool 2.

Bij de welpen (groepen 5 en 6) veroverde de Ds. J. Bogermanschool de titel door in een spannende finale uiteindelijk te winnen van de Koningin Julianaschool uit 's-Gravenpolder. Daarmee is de school uit Oosterland ook in deze categorie geplaatst voor de halve finale. De uitslag was weliswaar 4-4, maar omdat de Bogermanschool aan het eerste bord gewonnen had was dat beslissend voor het halen van de titel. De Morgenster uit Kerkwerve bleef in de voorronden ongeslagen, maar kwam in de finale om de derde en vierde plaats net tekort tegen De Wissel uit Vlissingen. Zodoende eindigde Kerkwerve als vierde en mag daardoor als reserveteam opgegeven worden voor de landelijke halve finale.

Meer berichten