De afgelopen weekenden werd er al volop Straô gevierd in Renesse, Noordwelle, Burgh-Haamstede en Ellemeet. FOTO: Marieke Mandemaker
De afgelopen weekenden werd er al volop Straô gevierd in Renesse, Noordwelle, Burgh-Haamstede en Ellemeet. FOTO: Marieke Mandemaker (Foto: Marieke Mandemaker)

Nu is Scharendijke aan de beurt voor Straôfeest

De afgelopen weekenden werd er al volop Straô gevierd in Renesse, Noordwelle, Burgh-Haamstede en Ellemeet. Op de tweede zaterdag in maart is Scharendijke aan de beurt.

SCHARENDIJKE - Op 9 maart worden rond het middaguur de paarden gekeurd en om 12.30 uur start de rit naar het strand aan de Brouwersdam waar de paardenbenen worden gewassen. De route van de strandrit ziet er als volgt uit: Zwarteplein, Elkerzeeseweg, Rampweg, ronde parkeerterrein, richting Perry's Beachclub en ten slotte weer terug via cafetaria 't Koepeltje. In het dorp zijn er vanaf 13.00 uur activiteiten voor de kinderen. Wanneer om 14.00 uur de stoet terug komt, volgt een rondrit door het dorp onder begeleiding van muziekvereniging Nut en Uitspanning. De officiële toespraak is om 15.30 uur en een half uur later gaan de ruiters ringsteken in de Dorpsstraat. Tot slot vindt om 17.00 uur de prijsuitreiking plaats.

Rhino virus

Aan de straô in Scharendijke doen 65 deelnemers mee. Deze week werd bekend dat het Rhino virus is uitgebroken bij stal Bevelander in Kerkwerve. Na overleg met onder andere dierenartsen is besloten de Straô gewoon door te laten gaan.

Meer berichten