Turnster Padmos wint in Hardenberg


Delta Sport turnster Marika Padmos heeft de kwartfinale NK meerkamp in Hardenberg gewonnen. De 23-jarige turnster uit Brouwershaven behaalde in de tweede divisie senioren 46.650 punten over de vier turnonderdelen.

Naast Padmos plaatste nog drie turnsters van de Zierikzeese turnclub zich voor de halve finale NK. Anna Jendrusch (2e div. senior) werd 9e en Fleur Just (2e div. junior) eindigde als 7e. Talycha Krakeel (pupil 2 N2) was met een 11e plaats net bij de beste twaalf van de 32 geplaatste kwartfinalisten. Voor drie turnsters van Delta Sport eindigde het voor verdere doorstroming naar de landelijke titels. Bij de instap N2 kwam Emma van Wanrooij met een 15e plaats net te kort. Ook de pupil 1 N2 turnsters Britt Ommering (18e) en Esmée van der Moezel (19e) kwam ondanks hoge punten niet verder.

In Amsterdam zette Delta Sport turner Stan de Looze (2e divisie junior) een uitstekende prestatie neer op de 1e kwalificatiewedstrijd meerkamp. De Looze uit Zierikzee werd 2e met totaal van 66.150 punten over de zes turnonderdelen. In topsport centrum Ookmeer mocht de turner samen met de toppers uit de EK-kwalificatie Michel Bletterman, Casmir Schmidt en Bram Verhofstad op het erepodium.

 

Meer berichten