Foto: Bibliotheek Veenendaal

Leer omgaan met de digitale overheid

In Bibliotheek Zierikzee start in samenwerking met SMWO donderdag 21 maart de cursus Digisterker. Je leert onder meer hoe je gebruik kunt maken van digitale (overheids)diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. Deze gratis cursus bestaat uit 4 wekelijkse lessen en vindt plaats van 9.30-11.30 uur in Bibliotheek Zierikzee.                                

De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de gemeente. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken.
De gratis cursus is voor inwoners van de gemeente Schouwen-Duiveland die al met internet kunnen omgaan. Heb je moeite met internet? Overweeg dan eerst de beginnerscursus Klik en Tik in de Bibliotheek te doen.

De cursusduur bestaat uit vier gratis lessen van twee uur op 21 en 28 maart en 11 en 18 april 2019 tussen 9.30 - 11.30 uur in de Bibliotheek Zierikzee, Hatfieldpark 1.

Aanmelden
Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via onze website www.bibliotheekoosterschelde.nl. Voor vragen, neem contact op met: digitaal@bibliotheekoosterschelde.nl of bel naar 0113-562 626.

Meer berichten