Fotopersburo Busink

Boomfeestdag wegens slecht weer verzet

Op donderdag 14 maart stonden er verschillende activiteiten in het kader van Boomfeestdag 2019 op Schouwen-Duiveland gepland. Gezien de slechte weersvoorspellingen is – in overleg met alle partijen – besloten alle geplande activiteiten te verzetten naar donderdag 21 maart.

Samen met zo'n 50 leerlingen van basisschool 't Kofschip zou wethouder Van Burg 15 knotwilgen plantten langs de Miereweg, achter de school. De kinderen zouden worden geholpen door een heleboel vrijwilligers, waaronder cliënten van het Gors. Deze samenwerking maakt deel uit van het project: 'Groen verbindt'. Binnen dit project werken verschillende partijen samen om kinderboerderij De Punt om te vormen naar een stadsboerderij. Vergroening van de kinderboerderij en zijn omgeving is één van de speerpunten.

De meeste basisschool leerlingen zouden gaan wilgen knotten in de buurt van hun school.

Aan de oostkant van het eiland zou Staatsbosbeheer 3 basisscholen ontvangen om in het krekengebied van Ouwerkerk onderhoudswerk te doen. Aan de westkant zouden enkele gidsen klaarstaan om 3 schoolklassen mee te nemen voor een bomenexcursie in de Domeinen van Westerschouwen.

De fruittelers: Pieter Jans Jansonius en Niek Houtekamer zouden een rondleiding in hun boomgaard geven.

Activiteiten verzet naar donderdag 21 maart

Wegens de slechte weervoorspellingen zijn alle activiteiten verzet naar donderdag 21 maart.

De activiteiten op Boomfeestdag worden gecoördineerd door het NME Centrum, in samenwerking met de Gemeente Schouwen-Duiveland, Staatsbosbeheer, De Stadsboerderij en twee fruittelers.

Meer berichten