Persbericht Prijsvraag Kunstwerk Afvaldier

Op zaterdag 20 april wordt op de Molenberg in Burgh-Haamstede de 'Landschaps – Doe Dag' gehouden. Op deze dag kan iedereen meedoen met de prijsvraag 'Kunstwerk Afvaldier', door hun kunstwerk tentoon te stellen. Het aanwezige publiek mag stemmen om te bepalen wie het winnende kunstwerk van afval heeft gemaakt. De maker van het winnende kunstwerk maakt kans op een dagje in Klimbos Westenschouwen.

In het kader van de 'Landschaps - Doe Dag 2019' kan iedereen mee doen met de prijsvraag 'Kunstwerk Afvaldier'. Ook scholen, sport- en muziekverenigingen, vrienden groepen, collega's of gezinnen kunnen met 'hun' kunstwerk van zwerfafval aan de prijsvraag meedoen.

Wat moeten mensen doen? Ze kunnen starten met verzamelen van zwerfafval door een opruimactie te houden. Dit kan in het eigen dorp, op het strand of elders zijn. Materiaal voor een opruimactie kunnen geleend worden bij het NME. De bedoeling is om een kunstwerk met als thema 'een dier' te maken, bijvoorbeeld een zeehond of een vogel. Verder moeten de deelnemers een leuke slogan verzinnen dat anderen aanspreekt op het zwerfafvalprobleem. Het winnende groepje krijgt een uitje cadeau voor een dagje Klimbos in Westenschouwen!

Belangstellenden kunnen zich per mail aanmelden. Ze ontvangen dan gelijk meer informatie over spelregels en voorwaarden van de prijsvraag 'Kunstwerk Afvaldier'. Aanmeldingen kunnen gestuurd worden naar: terry.bom@nmesd.nl.

'Kunstwerk Afvaldier' wordt georganiseerd in samenwerking met de organisatie van de Landschapsdag, gemeente Schouwen-Duiveland en het Natuur en Milieu educatiecentrum Schouwen-Duiveland in het kader van Schoon Zeeland.

Meer berichten