FOTO: Marco Borggreve
FOTO: Marco Borggreve (Foto: marco borggreve)

Kamermuziekfestival in de Ridderzaal

Natuurmonumenten verzorgt op zaterdag 6 april een kamermuziekfestival in de Ridderzaal van Slot Haamstede. Liefhebbers van klassieke muziek krijgen zo een unieke gelegenheid om de Ridderzaal te bezoeken in combinatie met een prachtig kamermuziekconcert.

BURGH-HAAMSTEDE – Er zijn deze dag drie concerten te bezoeken. Boswachter Paul Begijn van Natuurmonumenten: "Alles neemt je mee terug in de tijd: van het balkenplafond tot de tegelvloer, van het meubilair tot het wapenbord boven de schouw. Deze ridderzaal leent zich bij uitstek voor het spelen van kamermuziek. Voorafgaand aan het concert een diapresentatie van ongeveer twintig minuten over de historie van het slot.

In de ochtend zal een barokconcert plaatsvinden. Violiste Annemarie van Prooijen en toetsenist Ilil Danin spelen vioolsonates van barokvirtuozen Biber en Schmelzer. Het middagconcert wordt ingevuld door het Mimosa strijkkwartet. Zij zullen werken spelen van Mozart en Prokofiev. De dag wordt afgesloten in de avond met een optreden van het The Hague String Trio waarbij werken op het programma staan van Beethoven, Schubert en Weinberg.

Op 5, 6 en 7 april 2019 organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de tweede editie van het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je door heel Nederland op 23 cultuurhistorische locaties van Natuurmonumenten komen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door bekende musici en bevlogen talenten met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Muziek, cultureel erfgoed en natuur komen samen in dit festival. In één weekend zijn er maar liefst 75 concerten!

Praktische informatie

Je kunt gratis parkeren op 't Schoolplein en Kriekemeet.

Het slot is helaas niet toegankelijk voor mindervaliden vanwege trap.

Leden van Natuurmonumenten betalen 20 euro, niet-leden 25 euro.

Meer informatie en kaarten bestellen via www.nm.nl/kamermuziekfestival

Meer berichten