Foto:

Schouwse gin loopt voor introductie als een tierelier

Cees Snijders (50) van restaurant SenCe uit Burgh-Haamstede liet 102 flessen nieuwe gin maken. Gin van eigen eiland met de naam: SCHODU Gin. Nog voor de verkoop van start gaat, is hij al meer dan de helft van zijn flessen kwijt. "Ze vinden hem echt goed."

door Gerrit van Loon 

Burgh-Haamstede - De 100% ambachtelijk gestookte gin van duindoorn, dennentop, rozenbottel en peer is straks te verkrijgen bij Cheerz Renesse, World of Drinks, Gall en Gall Zierikzee. En ook in de horeca bij café de Biet, visrestaurant Het Vissershuis, restaurant SenCe en verschillende andere restaurants op het eiland.

"Ik zie het als een hobbymatig project waar ik geen geld aan wil verdienen. De flessen komen gewoon in de boekhouding van mijn restaurant terecht, maar ik houd de marge klein. Zo kunnen winkeliers er aan verdienen en er ook achterstaan." Het idee voor een echte gin van het eiland, ontstond bij Snijders in Barendrecht waar hij een goede echt gestookte gin proefde. Dus niet eentje waar de alcohol werd ingekocht en wat smaakjes en ingrediënten werden toegevoegd, labeltje erom en klaar.

Stookproces

"Een gin die honderd procent zelf gestookt werd. Die vind ik samen met vrienden uit Terschelling, die een huisje hebben op Haamstede, ook het lekkerst. Ik kwam terecht bij Sterkstokers Distilleries uit Hoogstraten in België. Die stookt onze SCHODU Gin", vertelt Cees. Het stookproces neemt zo'n tweeënhalve week in beslag. Daarna is het labellen en verspreiden.

Nieuwe aanwinst

"Hier en daar heb ik de gin al laten proeven aan mensen die er verstand van hebben. Ze vinden hem echt goed en willen gelijk afnemen. Mensen die normaliter een huisgin kopen, zeggen al te gaan overstappen naar deze nieuwe aanwinst. De bedoeling is om toeristen een flesje mee naar huis te laten nemen en daar te laten proosten op Schouwen-Duiveland en hun vakantie hier."

Meer berichten