Leven zonder suiker, pakjes en zakjes

Minder afval door te leven zonder suiker, pakjes en zakjes, én bovendien gezonder! In de reeks bijeenkomsten die Levenskunst organiseert gaat het deze keer over puur eten zonder suiker en toevoegingen. De eerste bijeenkomst vindt plaats op 10 april van 19.30 tot 21.30 uur aan De Roterij 15 in Burgh Haamstede

Marja Joosten en Lenneke Straijer hebben ieder hun eigen praktijk maar willen daarnaast iets bieden wat ze zelf interessant, mooi of leuk vinden en waar anderen ook van kunnen genieten. De bijeenkomsten staan in het teken van persoonlijke ontwikkeling en gezondheid. Het kan zo makkelijk zijn: wat vlees in de pan, groente toevoegen en vervolgens een pakje of een zakje als saus gebruiken. Je hoeft er alleen wat water of melk aan toe te voegen en klaar is Kees! Bijna voor alle soorten gerechten kun je tegenwoordig wel pakjes of zakjes vinden in de winkel. Dat kan anders, vaak goedkoper én véél gezonder!

Verpakkingen lezen is ook een kunst, wat betekenen al die termen zoals glucosestroop, sucrose en sacharose? En wat doen al die suikers met je en hoe herken je ze? Zijn er ook gezonde vervangers? En alle toevoegingen die er nog meer op een pakje staan? Zijn ze gezond of gevaarlijk? Hoe lees je een etiket? Voor wie gewend is om gebruik te maken pakjes en zakjes, hoe moet dat dan zonder? Wat zijn de alternatieven en wat zijn goede recepten en tips en hoe kun je ze vinden? Al deze onderwerpen komen aan de orde tijdens deze interactieve lezing. We inspireren elkaar en maken gebruik van elkaars kennis en ervaring.

Deelname kost 15 euro. Doe mee en geef je op via levenskunstzeeland@gmail.com of bij Lenneke Straijer via 06 22699672 of bij Marja Joosten via 06 50742602. 

Meer berichten