Foto: Ronald Hoogendoorn

Nationale Diabetes Challenge

Huisartsenpraktijk Bruinisse, FysioFit Bruinisse en Diëtistenpraktijk Dietheek doen mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. We nodigen mensen met diabetes en andere geïnteresseerden uit om vanaf maandag 13 mei wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid. 

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn welkom. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. We denken dat iedereen dan zeker 5 kilometer zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 kilometer. 

Op woensdag 10 april om 19.00 uur organiseren de bovengenoemde initiatiefnemers een informatieavond over de Diabetes Challenge in de kantine van 't Durps'uus de Vanger, Molenstraat 52 in Bruinisse. Iedereen die interesse heeft is welkom. In samenwerking met Zeeland In Beweging willen we ook in Bruinisse gaan wandelen om te behandelen, de stichting Zeeland In Beweging ondersteund en organiseert de testdagen, en doet samen met de Bas van de Goor Foundation en HZ University of Applied Sciences, onderzoek naar gezondheid, leefstijl en bewegen.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/zeelandinbewegingnaardendcbruinisse

Meer berichten