Zelf deeg maken en bolussen bakken: een groot succes. FOTO: Joke Bot
Zelf deeg maken en bolussen bakken: een groot succes. FOTO: Joke Bot (Foto: Joke Bot)

Brusea: 'Het draait allemaal om de verhalen'

Er is geschilderd, gepoetst en heringericht: in de afgelopen maanden is de inrichting van Brusea, het Visserijmuseum en 't Vissersuusje in Bruinisse geheel aangepast en gereorganiseerd.

door Anneke Flikweert 

BRUINISSE - De vrijwilligers hebben alles gegeven en er weer iets moois en verrassends van weten te maken voor het nieuwe seizoen. Inwoners van Bruinisse en andere belangstellenden kunnen op 13 april al een kijkje komen nemen in het vernieuwde museum: tussen 10.00 uur en 17.00 uur is het dan open dag, met onder andere een demonstratie bolusbakken. De entree is dan voor de helft van de prijs.

Op woensdag 17 april vindt dan de officiële seizoensopening plaats voor genodigden. Aan Jo-Annes de Bat, provinciaal gedeputeerde en portefeuillehouder van visserij en aquacultuur valt de eer toe het nieuwe naambord van 't Vissersuusje te onthullen. "De opening wordt weer een heel spektakel," beloven Lennard Maas en Geerard la Grand. "Wat vroeger 'Oudheidskamer' heette is nu 't Vissersuusje' geworden en dat willen we benadrukken door het nieuwe naambord. Het hele interieur is aangepast: een bezoekje wordt zo nóg leuker."

Speciaal voor kinderen is er van alles te beleven. Wat je dacht je van een selfie maken in een heuse bedstee, gehuld in ouderwets nachthemd mét slaapmuts? Heerlijk knutselen met schelpen op de speciale zolder. Of zelf deeg maken en bolussen bakken. Regelmatig komen kinderen met verfvlekken en plakkerige handen uit het museum: dan hebben ze heerlijk genoten. De kinderfeestjes zijn ook altijd een groot succes.

Bijzonder is dat vanaf april een cruisemaatschappij Bruinisse aandoet en daar ook een speciaal programma afloopt. "We willen Bru meer op de kaart zetten," belooft Lennard Maas. "Er is hier zoveel te doen, maar niet iedereen weet dat nog. En er zijn zóveel mooie verhalen om door te geven aan de jeugd. Daarom vinden we activiteiten en informatie voor kinderen belangrijk: de jeugd is immers onze toekomst."

Vanaf 23 april tot begin november is Brusea weer geopend. Ga voor meer informatie naar www.brusea.nl

Meer berichten