Koning Willem-Alexander opent Windpark Krammer

Koning Willem-Alexander opent op woensdag 15 mei Windpark Krammer. De feestelijke opening van het grootste burgerinitiatief van Nederland zal vooral in het teken staan van de samenwerking tussen de twee coöperaties Deltawind en Zeeuwind.

De vijfduizend leden van de coöperaties hebben het initiatief genomen om dit windpark op en rondom de Krammersluizen in Bruinisse te ontwikkelen. Honderden leden van de coöperaties zullen aanwezig zijn bij de officiële opening.

Directeur van Deltawind Monique Sweep noemt de aanwezigheid van de Koning eervol en een bekroning op het harde werk van velen: "Windpark Krammer bewijst dat de energietransitie niet is voorbehouden aan grote bedrijven. Ook coöperaties van burgers kunnen, met heel veel geduld en door intensief samen te werken met overheden, Rijkswaterstaat en natuurorganisaties, stapje voor stapje echt iets bereiken."

Windpark Krammer is een echt Hollands project waar water, wind, bouwen op dammen en samenwerking samenkomen. De samenwerking tussen de vele betrokkenen zal tijdens de officiële opening centraal staan.

De Koning zal tijdens zijn bezoek o.a. worden vergezeld door de Zeeuwse Commissaris van de Koning Han Polman.

De speciale website met alle informatie over de opening is nu online:www.krammerfestival.nl.
Voor informatie over Windpark Krammer ziewww.windparkkrammer.nl.
 

Meer berichten