Zoontje Robin (4) vermaakt zich in één van de vliegtuigstoelen.
Zoontje Robin (4) vermaakt zich in één van de vliegtuigstoelen. (Foto: )

Psst, vliegtuigstoelen in Renesse kopen?

Modezaak Shop at Sea wil af van de vliegtuigstoelen bij de paskamers. De opvallende zitjes zijn volgens Nancy van Weert niet altijd even geschikt. Ouders laten hun kinderen erop achter en gaan zelf boodschappen doen. De winkel heeft ook meer ruimte nodig voor kledingrekken, dus staan de vliegtuigstoelen nu op Marktplaats te koop.

door Gerrit van Loon 

Renesse – "Gewoon om iets anders te hebben staan dan de standaard wachtbankjes. En om schoenen in te kunnen passen", dat is de reden waarom de stoelen daar staan. Het zijn volgens Van Weert stoelen uit de businessclass van de jaren '50. Uit een Fokker-toestel, vertelde een klant haar. "Ik heb er suikerzakjes van de KLM in gevonden."

Ze begon met acht vliegtuigstoelen. "We hebben nu meer kledingrekken, waardoor we nog maar plek hebben voor vier stoelen. Eerlijk gezegd werd er zo lomp mee omgegaan. Er kwamen hele lunchpakketjes tevoorschijn voor kinderen, die er wel even zoet mee zijn als ouders gaan passen. Van tevoren niet over nagedacht." Een set is 250 euro. "Ik heb al een Duitse klant met interesse voor in zijn mancave".

Meer berichten