Lennard Maas op een winterdag aan het strand. FOTO: Manuela Maas
Lennard Maas op een winterdag aan het strand. FOTO: Manuela Maas (Foto: Manuela Maas)

'Zeeland heeft mijn hart gestolen'

"Het begon uit pure verveling, omdat ik destijds ziek was," denkt Lennard Maas terug aan het maken van zijn eerste website: Ma-Deuxieme-Vie. In augustus 2016 ging zijn tweede website Zalig Zeeland online.

door Anneke Flikweert 

BRUINISSE - Sinds 2015 woont Maas in Bruinisse. Over Zeeland en Schouwen-Duiveland is veel te vinden, ontdekte hij. "Maar het was allemaal zo versnipperd. Mijn doel was om een plek te maken waar alle informatie terug te vinden was: www.Zalig-Zeeland.com In het eerste jaar kreeg de website 10.000 bezoekers en mijn doel was om er elk jaar 100% meer krijgen. Dat lukte ruimschoots: inmiddels tweeënhalf jaar later zitten we op 130.000 bezoekers en dat is best iets om trots op te zijn, zeker omdat het een site op non-commerciële basis is. Er staan geen advertenties op."

Marketeer Lennard Maas had destijds een huisje in Normandië, in Frankrijk. Maar ziekte sloeg toe. Hij overleefde vier keer kanker. Tijdens het herstel van één van de operaties moest hij een half jaar plat liggen. Lennard Maas: "Ik had een harde schijf vól foto's en ik vroeg aan mijn vrouw om een laptop voor me te kopen. Mijn plan was een fotoboek gaan maken, maar het werd uiteindelijk een website, Ma-Deuxieme-Vie, met uiteindelijk meer dan 2.500.000 bezoekers."

Inmiddels is Lennard 74 en het Franse huisje is verkocht. "Al 34 jaar lang kwam ik twee keer per jaar in Zeeland: één keer in maart, voor onze trouwdag en een keer in november, voor de verjaardag van mijn moeder. Het gekke was: we waren hier nog nooit in een zomervakantie geweest. We wilden in Zeeland gaan wonen en in 2015 verhuisden we naar Bruinisse. En Zeeland en Bru hebben onmiddellijk mijn hart gestolen. Door mijn ervaring met het opzetten van mijn Franse website, besloot ik dat ik mooi ook een goede website voor promotie van Zeeland op kon zetten. Ik werk samen met de VVV en andere partijen en de site staat bomvol informatie. Het is erg leuk om Zeeland op een goede manier op de kaart te zetten. Ik heb eigenlijk geen tijd om oud te worden!"

Meer berichten