Het team van La Baguette met in het midden eigenaresse Diana Maris
Het team van La Baguette met in het midden eigenaresse Diana Maris (Erik Peek Fotografie)

La Baguette leukste restaurant van Zeeland

Als er een plek is op Schouwen-Duiveland die bekend staat om de zelfgemaakte appeltaart, dan is het wel Lunchroom La Baguette in Burgh-Haamstede. Iedere ochtend maken Diana Maris en haar partner zelf de appeltaarten.

door Mariska den Hartog

Burgh-Haamstede – Op een rustige dag vier stuks, maar in het hoogseizoen wel tien tot twaalf per dag. Het leverde hen een trouwe schare vaste klanten op, maar ook de toerist weet de lunchroom op de hoek met de kenmerkende travalje voor de deur goed te vinden. Wanneer je dan meedoet aan een verkiezing tot leukste restaurant van Zeeland ( en Nederland), kun je rekenen op veel support bij het vergaren van stemmen. Op allerlei manieren werden mensen geactiveerd hun stem uit te brengen. En het is beloond: La Baguette werd niet alleen uitgeroepen tot Leukste Restaurant van Schouwen-Duiveland, maar ook tot dat van heel Zeeland. Afgelopen week toog het hele team naar Amsterdam om de award in ontvangst te nemen. Het is toch wel de kroon op tien jaar lang keihard werken.

Bakkersfamilie


In 2009 opende Diana haar lunchroom en sindsdien is het met vallen en opstaan gegaan. Aan de Ring had ze eerst alleen het hoekpand, twee jaar geleden kreeg ze de mogelijkheid het naastgelegen pand erbij te nemen. "Daar op de hoek ging het al heel goed, maar het was gewoon te klein. Nu hebben we veel meer zitplaatsen en ruimte om al onze vers gemaakte producten te bereiden." Diana komt uit een bakkersfamilie, haar vader heeft een banketbakkerij in Oude-Tonge. Het ondernemen zit dus in het bloed. "Ik wilde zo'n zaak altijd al, op deze manier met gasten bezig zijn vind ik super leuk." Naast koffie, thee, taart en belegde broodjes heeft de dochter van Diana een stukje van de winkel ingericht met woonaccessoires en andere leuke spullen. "Ook zij is ondernemend, zo kan ze kijken of dit iets voor haar is." De verkiezing van het leukste restaurant werd georganiseerd door Vote Company, in samenwerking met Gastronomie, Horeca Vizier en Radio538.

Meer berichten