Zeeland In Beweging Challenge op Schouwen

Huisartsenpraktijk Renesse, Huisartsenpraktijk Baas in Burgh-Haamstede, Huisartsenpraktijk in Zierikzee, in samenwerking met fysiotherapiepraktijk Fysant, Fysio for You, en diëtiste Ester de Bos van Diëtheek, nemen deel aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019, met daarbij de ondersteuning van Zeeland In Beweging en eerstelijnsorganisatie PeriScaldes.

We dagen patiënten uit om vijf maanden wekelijks met ons mee te gaan wandelen!

Enkele weken geleden hebben we u geïnformeerd over de NDC van de Bas van de Goor Foundation in samenwerking met Zeeland In Beweging, de huisartsenpraktijken, de fysiotherapiepraktijken en de diëtiste. Tijdens deze Challenge gaan de deelnemers wekelijks samen wandelen om te werken aan hun gezondheid. Iedere week gaat er een zorgverlener uit de deelnemende praktijken mee. We gaan dus 'behandelen door te wandelen'. Op 9 en 10 april hebben de deelnemers een conditietest ondergaan en zijn er gezondheidsdoelen gesteld, waaraan tijdens de challenge gewerkt kan worden!

De allereerste wandeling vindt plaats op maandag 6 mei om 11.00 uur vanaf huisartsenpraktijk Renesse, op dinsdag 7 mei om 19.00 uur vanaf fysiotherapiepraktijk Fysant en op woensdag 8 mei om 10.30 uur vanuit de voetbalvereniging FC de Westhoek in Haamstede. Inmiddels hebben meer dan 60 deelnemers zich aangemeld. Met hen gaan we trainen om  op 28 september een afstand te kunnen wandelen van 3 km, 5 km, 10 km, 15 km, of 20 km op het Challenge Festival, dat de Bas van de Goor Foundation die dag organiseert als feestelijke afsluiting. Daar komen duizenden deelnemers uit het hele land bijeen om hun slotafstand te wandelen.

Eerdere edities van de Zeeland In Beweging Challenge en de Nationale Diabetes Challenge hebben aangetoond dat deze leefstijlchallenge een zeer effectieve en efficiënte behandeling is voor veel chronische aandoeningen. Alleen al door te wandelen verliezen deelnemers gewicht, verlagen hun bloedglucosewaardes en verbetert hun gevoel van welbevinden. Een aantal deelnemers kwam afgelopen jaren volledig van de medicijnen af.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janet Vleeshouwer via info@fysant.nl, Richard Asscheman via r.asscheman@fysioforyou.nl, Karin Beukers via beukers@haprenesse.nl of via Mireille Huiszoon, mireille@zeelandinbeweging.nl

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl

Meer berichten