Foto: Ed van Alem

Arie Molendijk komt naar Renesse

Denkt u zeldzame boeken (bijvoorbeeld(staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben?

RENESSE - Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam. Meer dan 2000 taxatiedagen heeft hij inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten, Australië, etc. is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. Op 1 december 2018 heeft hij zijn jubileum van ruim 2000 taxatiedagen gevierd in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. De taxaties die hij verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Twee jaar geleden was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met twee andere experts.

De taxaties vinden alleen plaats op onze taxatiedagen, dus niet middels foto's, telefoon of per mail. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van een tot circa tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen of bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro.U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

U bent van harte welkom in het Fletcher Landgoed hotel, Stoofwekken 5 op vrijdag 10 mei van 13.00 tot 16.00 uur. Ga voor meer informatie naar www.molendijkboeken.nl

Meer berichten