Zeeland In Beweging Challenge

Huisartsenpraktijk Bruinisse, Fysiotherapiepraktijk FysioFit Bruinisse, en diëtiste Ester de Bos van Diëtheek, nemen deel aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019, met daarbij de ondersteuning van Zeeland In Beweging en eerstelijnsorganisatie PeriScaldes.

En meteen bij de eerste start van deze leefstijlchallenge hebben dertig deelnemers zich ingeschreven! Deze deelnemers dagen we uit om vijf maanden lang met ons te wandelen, en tijdens deze twintig weken kunnen deze deelnemers ook nog eens rekenen op extra informatie en tips en tools om mee aan de slag te gaan voor een gezondere leefstijl!

Tijdens deze Challenge gaan de deelnemers wekelijks samen wandelen om te werken aan hun gezondheid. Iedere week gaat er een zorgverlener uit de deelnemende praktijken mee. We gaan dus 'behandelen door te wandelen'. Op 7 mei ondergaan de deelnemers een conditietest en worden er gezondheidsdoelen gesteld, waaraan tijdens de challenge gewerkt kan worden.

De allereerste wandeling vindt plaats op maandag 14 mei om 19.00 uur vanaf het dorps'uus "de Vanger". Met deze deelnemers gaan we trainen om  op 28 september een afstand te kunnen wandelen van 3, 5, 10, 15 of 20 kilometer op het Challenge Festival, dat de Bas van de Goor Foundation die dag organiseert als feestelijke afsluiting. Daar komen duizenden deelnemers uit het hele land bijeen om hun slotafstand te wandelen.

Eerdere edities van de Zeeland In Beweging Challenge en de Nationale Diabetes Challenge hebben aangetoond dat deze leefstijlchallenge een zeer effectieve en efficiënte behandeling is voor veel chronische aandoeningen. Alleen al door te wandelen verliezen deelnemers gewicht, verlagen hun bloedglucosewaardes en verbetert hun gevoel van welbevinden. Een aantal deelnemers kwam afgelopen jaren volledig van de medicijnen af.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:  

Dennis Stevense, FysioFit Bruinisse, info@fysiofitbruinisse.nl

Ester de Bos, Dietiste Dietheek, e.debos@dietheek.nl

Monika Plattel, mplattel@huisartsenpraktijk-bruinisse.nl

of via Mireille Huiszoon, mireille@zeelandinbeweging.nl

We hopen u te mogen begroeten op een van de bovenstaande data!

Meer weten of meedoen? Kijk op https://www.nationalediabeteschallenge.nl

Meer berichten