Foto: Ben Willemsen

Smelly Kitchen overrompelt Zeeland dit voorjaar

Met alleen al in de meimaand optredens op het Bevrijdingsfestival, in Porgy & Bess, Podium t Beest, Brogum en op Klomppop kan geen muziekliefhebber dit voorjaar om Smelly Kitchen heen. En dat is precies wat de elf, merendeel Zeeuwse bandleden van Smelly Kitchen voor ogen hebben.

Ruim vijf jaar bestaat de rond frontman Boaz Brom opgebouwde soul- en funkband nu en als vijftal kwam de band al regelmatig verrassend naar buiten dankzij de aanstekelijke eigen nummers, de herkenbare sound met ruig Hammondorgel en hiphop-achtige grooves en niet in de laatste plaats de energieke shows.

Maar, uitgebreid met een vijf man sterke blazerssectie én een percussionist ging de band onlangs de studio in voor de opnames van een album en besloot sindsdien als elftal verder te gaan. Boaz Brom: "Als een band zo kan spetteren, opzwepen, deinen en hele zalen in beweging brengen, waarom zou je het dan nog anders willen? Je voelt nu al vanaf het eerste nummer dat het menens is, dat niemand de zaal of het festivalterrein verlaat zonder zich te laten overvallen door de golf van plezier, dansbaarheid en energie die van het podium stort. Niet zonder ook soms even de boel stil te gooien en met een mierzoet soulnummer de aandacht vast te houden. Smelly Kitchen doet wat met je", zegt de zanger die vooraan het podium, tussen de band en het publiek, alles en iedereen bij elkaar brengt.

"Het meest merkwaardige is misschien wel dat Smelly Kitchen bijna uitsluitend eigen nummers speelt, maar dat lijkt de mensen in de zaal totaal te ontgaan. Zolang de teksten pakken en de muziek uiterst dansbaar is, uitdaagt, prikkelt en een brede glimlach oproept is het geweldig".

Met een EP die binnenkort naar de perserij gaat, deze maand verschijnen de eerste nummers op Spotify, besloot de band het festivalseizoen niet af te wachten. Met slechts een promitiefilmpje van nog geen twee minuten op de website www.smellykitchen.com met nummers die nog niet eens afgemixt zijn en een energieke manager die gelooft in wat Smelly Kitchen gaat betekenen werden de zalen en festivals benaderd, met de huidige overvolle agenda tot gevolg. Terwijl de eerste nummers op Spotify verschijnen wordt het album in vinyl geperst in een, zo belooft de band, opvallende verschijning om in september bij het grote publiek aan de man te brengen tijdens een nieuwe tour langs de grotere, maar nu niet alleen Zeeuwse zalen.

Meer berichten