Lizette van de Velde verbouwde haar oude feestcafé Crazy aan de Platteweg om tot Beach House 9.
Lizette van de Velde verbouwde haar oude feestcafé Crazy aan de Platteweg om tot Beach House 9. (Foto: )

Lizette begint uniek pension: Beach House 9

Lizette van de Velde start na de verkoop van Cars for Sale in Ellemeet een pension. Ze verbouwde haar oude feestcafé Crazy aan de Platteweg in Scharendijke om tot Beach House 9. Het concept is anders dan alle andere hotels in de buurt. "Bij ons kun je alleen of met een groep komen. Voor één of meer nachten. Eigenlijk een mix van alles: hostel, hotel, pension, herberg en groepsaccommodatie."

door Gerrit van Loon

Scharendijke – Op 1 maart dit jaar trok Lizette na 12 mooie jaren dan toch echt de deur voor de laatste keer dicht in Ellemeet. Tijd voor een nieuwe uitdaging. Tijd voor Beach House 9. Het cijfer verwijst naar Platteweg 9, het adres. Lizette heeft het pand 15 jaar in bezit. Met familie en vrienden is alles zelf (op)gebouwd. "Iedere vrije minuut en weekend hebben we er ingestoken. Na de verkoop van mijn autohandel in januari heb ik mij hier volledig op gericht. Nog voor het seizoen 2019 gaan we open. De officiële openingsdatum en kijkdag worden na het weekend van 11 mei bekend gemaakt. Ook gaat dan onze website www.beachhouse9.nl volledig online."

Slaapgelegenheden op Schouwen-Duiveland zijn er meer dan voldoende langs strand en Grevelingen. "Toch merkten wij dat er altijd weer dezelfde belemmeringen zijn. Lastig om voordelige slaapplaatsen te vinden. Als je maar voor één nacht wil boeken, kom je snel uit bij prijzige hotelkamers. Met meerdere mensen overnachten? Dan alleen in een vakantiehuisje, die je meteen voor minstens een weekend of week moet huren."

Beach House 9 is ideaal voor doorreizigers, surfers, duikers of anderen die een betaalbare slaapplaats zoeken voor één nacht of langer. "Hostels of herbergen zijn er niet op ons eiland. Wij zijn dus met dit concept op de proppen gekomen, waarbij bijna alles mogelijk is. Van één persoon tot een groepsaccommodatie voor 16 personen. Iedere kamer is uniek, geen bed hetzelfde.

Ouders hoeven niet te rennen tussen kamers in, omdat het gezin verspreid slaapt. Vriendengroepjes besparen door groepskamers te boeken", aldus Lizette.

Meer berichten