Foto:

Aan tafel bij het grootste pleeggezin van Zeeland

Wat eten we vandaag? Het is waarschijnlijk de meest gestelde vraag in menig (pleeg)gezin. Maar voor één keertje hoeven de pleegouders in Zeeland zich daar geen zorgen om te maken.

ZEELAND - Als blijk van waardering nodigen Jeugdzorgspecialist Juvent en Pieters Media de gezinnen uit voor 'La Famiglia', een volledig verzorgde dag met een Italiaans tintje. In het weekend van 18 en 19 mei schuiven er ruim 400 mensen aan tafel. Nonna's, het Italiaanse restaurant van de Centerparcs locatie Port Zélande, verwelkomt hiermee het grootste (pleeg)gezin van Zeeland op haar park.

Zeeland telt in totaal zo'n 450 pleeggezinnen, maar dat blijkt niet voldoende te zijn om voor alle kinderen een veilig thuis te bieden. Ruud Stevens, bestuurder van Juvent: ''Er is nog een ernstig tekort aan pleegouders. Om je als kind goed te kunnen ontwikkelen is een stabiel gezin de basis. Helaas groeit niet ieder kind op in een veilige en liefdevolle thuissituatie of zijn er omstandigheden waardoor het kind wellicht beter even ergens anders woont. Pleegouders zijn hierbij onmisbaar. Tijdens dit weekend zetten we ze in het zonnetje en geven we ze de mogelijkheid om ervaringen met andere gezinnen te delen.''

Overweegt u ook om pleegouder te worden? Bezoek de website www.juvent.nl voor meer informatie en een overzicht van de data van voorlichtingsavonden.

Meer berichten