Annie Schreijer- Pierik
Annie Schreijer- Pierik (Foto: CDA)

Annie Schreijer woensdag op Schouwen-Duiveland

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) bezoekt op woensdag 15 mei in het kader van de Europese verkiezingen Schouwen-Duiveland. Met de inwoners, boeren, tuinders, mosselkwekers en andere ondernemers in Zeeland en met de CDA-afdeling Schouwen-Duiveland onderhoud ik al jaren een warme band, aldus het lid van het Europees Parlement.

BRUINISSE - Schreijer begint als lid van de Europarlementscommissie Visserij haar werkbezoek bij Gerrie van den Hoek, die als kreeftenvisser actief is in onder andere de Oosterschelde: Duurzame benutting van schaaldieren moet mogelijk blijven.'

Vervolgens bezoekt ze de nieuwe biomassacentrale van Duurzame Energie Sirjansland (DES) in Sirjansland. De bedrijven Prominent Grevelingen, Van Noord Tomaten en Van Duijn Aubergines maken optimaal gebruik van hun eigen biomassa-installatie. Uniek aan de centrale is de CO2-afvanginstallatie voor de terugwinning van CO2. Groene CO2 uit de rookgassen wordt afgevangen. In Europa is deze combinatie van technieken uniek, zegt Schreijer-Pierik. Dat wil ik natuurlijk graag zelf bekijken.

Per jaar kan meer dan 6,5 miljoen m3 aardgas worden bespaard. Daarnaast wordt jaarlijks 12 miljoen kilogram aan fossiele CO2 uitstoot bespaard. In t Durpsuus de Vanger zal de CDA-Europarlementariër vanaf 19.30 uur spreken over de toekomst van landbouw, visserij, natuurbeheer en platteland in Zeeland en de belangrijke rol van de Europese Unie daarbinnen. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden.

Avondbijeenkomst vanaf 19.30 uur voor iedereen toegankelijk.

· Presentatie Annie Schreijer-Pierik: Europa en de Zeeuwse landbouw, visserij en natuur.

· Locatie: t Durpsuus de Vanger, Molenstraat 52 op Bruinisse

· O.a. met mosselvissers Producenten Organisatie Mosselcultuur

Meer berichten