fotograaf Erik Bolier
fotograaf Erik Bolier

Uniek concert Zeevruchtjes op unieke locatie

Liefhebbers van De Zeevruchtjes opgelet! Zondag 16 juni kan je in Zierikzee minstens twee uur lang ongegeneerd genieten. En met uitzicht op de Oosterschelde

ZIERIKZEE - Toetsenist René Geelhoed en virtuoos drummer Maarten Kooymans vormen een rock 'n roll duo dat z'n weerga niet kent. Met meer energie dan een voltallig band spelen ze door heel het land -nachtenlang tot in de kleine uurtjes- een repertoire wat generaties overschrijdt en verbindt. De hitsige rockshow trilt de voegen tussen de bakstenen vandaan.

De Zeevruchtjes trappen hun nieuwe zomertour af bij Wendy's aan de Zeelandbrug, dat speciaal voor deze gelegenheid even wordt omgebouwd tot serieuze concertzaal. Het concert begint om 15 uur met een kort voorprogramma onder de noemer PRZJKT-X. Dit best bewaarde geheim van Zierikzee, kruipt voor één keer omhoog uit de kelders van het gebouw aan de oever van de Oosterschelde. Donker, mysterieus en rauw, luidt hun credo.

De Zeevruchtjes kennen hun oorsprong in 2015 en lieten onder meer bij de Havendagen op het Bietplein in Zierikzee van zich spreken als één van de absolute hoogtepunten. De uit Zonnemaire afkomstige Geelhoed maakte eerder furore met The Royal Engineers. De band besloot het na de succesvolle tournee door China even rustiger aan te doen. Dat geeft Geelhoed de gelegenheid zijn andere pareltjes weer op te poetsen. Aansluitend aan de zomertour met De Zeevruchtjes gaat hij met de tributeband Stones Sessions opnieuw naar China voor een reeks concerten. Een buitenkansje dus om hem samen met Maarten Kooymans in Wendy's aan het werk te zien.

Kaarten voor het concert 16 juni bij Wendy's zijn voor 10 euro te koop aan de kassa. Let op: bij 200 personen gaat de deur dicht, zodat er voor iedereen voldoende ruimte blijft om helemaal uit z'n dak te gaan. Wie zeker wil zijn van een kaartje kan dat reserveren door te mailen naar: marmodje@gmail.com onder vermelding van Zeevruchtjes bij Wendy's en het aantal gewenste kaarten. Indien deze kaarten niet uiterlijk 15.00 uur aan de kassa zijn opgehaald, worden ze alsnog verkocht.

Meer berichten