Delta Sport-spelers in polonaise na het behalen van het kampioenschap en de promotie naar de eredivisie in 1992. FOTO: Joop van Houdt
Delta Sport-spelers in polonaise na het behalen van het kampioenschap en de promotie naar de eredivisie in 1992. FOTO: Joop van Houdt (Foto: )

Lekker potje handbal met oud-spelers

Op 29 juni 1969 werd handbalvereniging Delta Sport opgericht, inmiddels is dat alweer 50 jaar geleden. Tijd voor een feest!

door Anneke Flikweert

ZIERIKZEE - Op 22 juni wordt het jubileumfeest van HV Delta Sport gehouden. Natuurlijk zijn daar de huidige spelers bij betrokken, maar wat zou er nou leuker zijn dan zoveel mogelijk oud-spelers weer eens op de handbalvloer te zien, bedacht het organiserend comité. Vandaar een oproep aan alle oud-spelers en hun teamgenoten om zich op te geven voor een potje handbal op 22 juni. Het zou extra leuk zijn om complete teams weer op het veld te zien spelen tegen huidige teams, of andere teams van vroeger. Het is best lastig om al die oud-leden te pakken te krijgen, vandaar een oproep om de informatie aan bekenden door te geven. Leden, oud-leden, ouders van leden, vrienden van de club en leden van andere Zeeuwse clubs; iedereen is van harte welkom. Na de handbalwedstrijden in de middag wordt er samen gegeten en daarna wordt het jubileum afgesloten met een knalfeest in Brogum.

Naast het jubileumfeest op zaterdag 22 juni, is er ook een Handbalfundag op zaterdag 15 juni, op het buitenveld bij LACO. Kinderen van alle basisscholen van Schouwen-Duiveland én net over de brug worden hiervoor uitgenodigd.

De jubileumcommissie werd vorig jaar al in het leven geroepen en verdiepte zich in de geschiedenis van de afgelopen 50 jaar, zo vonden ze tal van leuke oude foto's. "We hebben een heel leuk team," vertelt Lisanne Hagesteijn "en dat is natuurlijk belangrijk wanneer je een teamsport speelt. Handbal is een fysieke, harde sport en dat vraagt ook een bepaalde instelling van de spelers. Handballers kunnen tegen een stootje en blijven niet snel op de grond liggen na een fysiek duel. Het is vallen en direct weer opstaan en doorgaan. Het zou wel fijn zijn als we wat meer leden kregen. Bij de jeugd gaat dat prima, maar zodra mensen gaan studeren zijn ze doordeweeks uit beeld bij de trainingen en dan wordt het moeilijker. We werken nu ook samen met andere Zeeuwse handbalverenigingen."

Op 22 juni zijn er in de middag vanaf 13.30 uur tot ca. 17.00 uur handbalwedstrijden met zoveel mogelijk oud-spelers. Opgeven kan via: via rick@evertsesport.nl Daarna wordt er gezamenlijk gegeten en tot slot is er een spetterend feest in Brogum. Voor de Handbalfundag krijgen kinderen een uitnodiging via de basisschool. Vragen over het jubileum kunnen gestuurd worden naar jubileum@hvdeltasport.nl, of via een berichtje op Facebook. Zie ook https://hvdeltasport.nl

Meer berichten