Op een stoere excursiewagen op zoek naar reeën op de savanne-achtige vlakte van de Slikken. FOTO: Staatsbosbeheer
Op een stoere excursiewagen op zoek naar reeën op de savanne-achtige vlakte van de Slikken. FOTO: Staatsbosbeheer (Foto: )

Met de boswachter op zoek naar reeën en zeehonden

Vanaf dit seizoen start Staatbosbeheer met een excursie van de Grote vijf in het Grevelingenmeer vanaf de Slikken van Flakkee. Eerder vertrok de excursie alleen vanaf de Haven van Bommenede in Zonnemaire.

ZONNEMAIRE - Op zaterdag 8 juni vertrekt er voor het eerst een groep vanaf de Haven van Bommende én een groep op de Slikken van Flakkee. Het is de bedoeling dat de groepen wisselen na een gezamenlijke biologische lunch in de buitenlucht op de Slikken van Flakkee.

Op een stoere excursiewagen op zoek naar reeën op de savanne-achtige vlakte van de Slikken. De reeën laten ze zich goed zien, net als de Heckrunderen en wilde paarden. En met een boot op zoek naar de zeehonden op de Grevelingen. Hoewel de Grevelingen sinds de aanleg van de Brouwersdam geen zeearm meer is, is het meer 24 uur per dag in verbinding met de Noordzee. De vissen zwemmen in en uit en zeehonden weten dat.

Kom kijken! Start: Parkeerplaats Slikken-midden, Bieningenweg/ Halsdijk Melissant of Haven van Bommenede 1 Zonnemaire. Prijs: Volwassenen 45 euro, kinderen 37,50 euro. Aanmelden: staatsbosbeheer.nl/grotevijf

Meer berichten