Schildpad Lizzy ontsnapte door een gat in de schutting en werd voor het laatst gezien aan de Oostweg. Haar baasje Anne-marie vraagt mensen op Facebook haar opsporingsbericht te delen.
Schildpad Lizzy ontsnapte door een gat in de schutting en werd voor het laatst gezien aan de Oostweg. Haar baasje Anne-marie vraagt mensen op Facebook haar opsporingsbericht te delen. (Foto: )

Moerrasschildpad Lizzy uit Zonnemaire ontsnapt

Waar is ze? Die vraag spookt door het hoofd van Anne-Marie de Vlaming. Haar schildpad Lizzy heeft de kuierlatten genomen.

ZONNEMAIRE - "Ze is waarschijnlijk via een gat in de schutting aan de wandel gegaan. Ze is op de Oostweg bij Camping Akkerleven gezien. Een inwoonster is om een doosje gegaan om haar te pakken. Toeristen hielden haar in de gaten, maar ze is helaas de sloot ingegaan. Een moerasschildpad slaapt en eet in het water." Een moerasschildpad heeft andere verzorging nodig dan een landschildpad. "Ik wil haar graag veilig thuis hebben", aldus Anne-marie die Lizzy ongeveer zes jaar heeft. "Ze is een vondeling, dus eerder weggelopen. Toen alles geprobeerd om de eigenaar te vinden. Geen respons op gekregen." Lizzy heeft al een flink stuk gelopen. "Het racemonster", aldus haar baasje.

Meer berichten