Watersnoodmuseum zoekt directeur...voor één dag

Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk zoekt een nieuwe directeur. Misschien wel handig om er bij te zeggen: het is voor één dag en alleen voor de opening van het Jeugdwatersnoodmuseum op 12 juni. Het Watersnoodmuseum zoekt om precies te zijn met spoed een jeugddirecteur.

OUWERKERK - Op 12 juni opent het Jeugdwatersnoodmuseum: een nieuwe route speciaal voor kinderen door het best bezochte museum van Zeeland. Jonge bezoekers kunnen straks de waargebeurde verhalen van Mina en Koos volgen, zij waren tijdens de watersnoodramp 5 en 12 jaar oud.

Uiteraard hebben kinderen een belangrijke rol tijdens de opening: de route is immers speciaal voor hen gemaakt. Daarom zoekt het museum een jeugddirecteur voor één dag. Hij of zij krijgt deze dag een speciale behandeling en opent bovendien samen met andere hoogwaardigheidsbekleders het Jeugdwatersnoodmuseum. Ook is de jeugddirecteur een van de eerste bezoekers van de geheel opnieuw ingerichte Deense Geschenkwoning in het museum. De woning is dankzij tientallen giften ingericht in originele jaren 50 stijl.

De Jeugddirecteur zal bij dit eerste bezoek worden vergezeld van andere hooggeplaatste gasten zoals de kinderburgemeester van Kapelle, Hessel Kole en de kinderburgemeester van Barendrecht, Anaïs Swirc.

Kandidaat Jeugddirecteuren (kinderen tussen de 8 en 12 jaar) kunnen zich opgeven via de website van het Watersnoodmuseum, bij Nieuws. Een jury van het museum kiest uit de inzendingen de Jeugddirecteur. De officiële opening van de gloednieuwe Jeugdwatersnoodmuseum-route en de bijbehorende, nieuw ingerichte Deense geschenkwoning vinden plaats op woensdag 12 juni vanaf 14.00 uur voor genodigden en pers. Vanaf donderdag 13 juni is de route open voor het publiek.

Meer berichten