De Saman Academie in Zierikzee leidt op tot elektromonteur, installatiemonteur of constructiewerker. FOTO: PR SAMAN GROEP
De Saman Academie in Zierikzee leidt op tot elektromonteur, installatiemonteur of constructiewerker. FOTO: PR SAMAN GROEP (Foto: PR Saman groep)

Saman start een eigen mbo praktijkopleiding

De Saman Groep start een praktijkopleiding aan haar eigen Saman Academie in Zierikzee. Daar wordt een volwaardige mbo opleiding (niveau 2 of 3) aangeboden tot elektromonteur, installatiemonteur of constructiewerker.

ZIERIKZEE - De opleiding is voor de leerlingen kosteloos en biedt uitzicht op een erkend diploma. Leerlingen die na twee jaar slagen, hebben een vaste baan bij de Saman Groep in het vooruitzicht.

Praktijk

In heel Nederland is er krapte op de technische arbeidsmarkt. Als antwoord hierop wil de Saman Groep zich met de praktijkopleiding direct richten op vmbo schoolverlaters. In tegenstelling tot een standaard mbo opleiding, laat de Saman Academie leerlingen direct kennismaken met de praktijk. Tijdens de tweejarige opleiding gaan de leerlingen eén dag in de week naar school. Hier volgen ze alle wettelijk verplichte vakken. Vier dagen in de week gaan ze als leerling monteur aan de slag bij de Saman Groep, onder begeleiding van een ervaren monteur. Vanuit daar kunnen de leerlingen zich verder specialisteren binnen het bedrijf, bijvoorbeeld in installatie, elektra of duurzame energie.

Ontwikkelen

Voor de Saman Groep is ontwikkeling en groei ontzettend belangrijk. Daarom bieden zij een breed aanbod aan mogelijkheden voor leerlingen, starters of ervaren vakmannen. "Naast de mbo-opleiding, bieden we onder andere met de Saman Academie ook ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden voor nieuwe en bestaande medewerkers. Hierdoor willen we iedereen – van leerling tot ervaren vakman – kansen bieden om te groeien, persoonlijk en vaktechnisch.", aldus Angélique den Boer, Adviseur Personeel & Organisatie.

In september 2019 starten de eerste leerlingen met de praktijkopleiding aan de Saman Academie in Zierikzee.

Kijk voor meer informatie over de Saman Academie en het inschrijfformulier op www.werkenbijsamangroep.nl.

Meer berichten