Ellen Midavaine.
Ellen Midavaine.

Actief de natuur in

Komend weekend zijn er allerlei activiteiten bij Natuur-informatiepunt en Trampolinecentrum Westerschouwen, zoals op zaterdag 8 juni de Plompetoren skeltertocht.

WESTENSCHOUWEN - Dit is een skeltertocht naar de toren van Koudekerke met uitzicht over Nationaal Park de Oosterschelde en vogelrijke gebieden. Mogelijkheid tot het spotten van zeehonden en bruinvissen. Een bruinvis of zeehond zien vanaf de Plompetoren? Echt wel! De kans om een bruinvis te zien in de Oosterschelde wordt steeds groter. Ga snel kijken! Groepen tot 20 personen is mogelijk. Start vanaf Natuurinformatiepunt/trampolinecentrum Westerschouwen, Steenweg 13a, op het grote parkeerterrein bij de rotonde in Westenschouwen, vanaf 11.00 uur, de gehele dag door.

Zondag 9 juni - Fietstocht naar de hoogste zeedijk van Schouwen in 1953. De dijk is voorzien van de orginele Muraltmuurtjes, waarop verschillende korstmossen groeien.De fietstocht gaat langs de noordkant van Schouwen waar dijken met betonglooiingen en muraltmuurtjes zijn voorzien. Ongeveer 100 jaar geleden was in Zeeland al 121 km dijk voorzien van muraltmuurtjes. Tijdens de fietstocht kunt u de in 1953 hoogste zeedijk van Nederland beklimmen. Tip: Neem fotocamera mee op deze interessante fietstocht. Start vanaf Natuurinformatiepunt/trampolinecentrum Westerschouwen, Steenweg 13a, op het grote parkeerterrein bij de rotonde in Westenschouwen, vanaf 11.00 uur, de gehele dag door.

Op maandag 10 juni kun je op safari door het grootste bos van Zeeland, een skelterexpeditie door bos en duin, op stap met routekaart. Op gezinsskelter/ familiefiets/ Truusje Trap de geheimen van het bos verkennen. Start vanaf Natuurinfotmatiepunt/trampolinecentrum Westerschouwen, Steenweg 13a, op het groet P-terrein bij de rotonde in Westenschouwen, 11.00 uur, de gehele dag door.

Meer berichten