Maracas, de Afrikaanse "sambabal"
Maracas, de Afrikaanse "sambabal" (Foto: Marianne Velthuis)

Expositie en workshops bij FasoFair

Van 14 tot en met 23 juni exposeren weer enkele kunstenaars bij FasoFair. Zoals gebruikelijk zit er in hun werk een link met Afrika. Ditmaal zijn het keramiste Anja Frijters, een oude bekende, die behalve keramisch werk ook graag werkt met andere materialen zoals de kleurrijke Afrikaanse stoffen. Daarnaast toont fotograaf Ben Seelt foto's die hij gemaakt heeft tijdens zijn reis met ED LOOGE door Burkina Faso en enkele typisch Zeeuwse foto's. Tenslotte toont Pieter Mulders zijn 'vliegende vissen'. Door de week heen worden er ook verschillende workshops gehouden waar u zelf aan de slag kunt bijvoorbeeld met het maken van een maracas, een Afrikaanse 'sambabal', of borden en/ of kaarten met Afrikaanse stoffen. Ben Seelt houdt op de zondagen een huiskamerlezing over 'de Verbeelding van de werkelijkheid'; een foto lijkt echt de werkelijkheid te tonen, maar is dat ook zo? Hierover wil hij graag met u het gesprek aan. De lezing kunt u gratis bijwonen.

Van alle overige activiteiten gaat de opbrengst naar het goede doel: de verbouw van het ziekenhuis Souro Sanou in Bobo- Dioulasso in Burkina Faso. Enkele kunstenaars hebben werken geschonken, waarvan de opbrengst geheel naar het project gaat.

Uiteraard zijn in de tuin ook de bronzen beelden uit Burkina Faso te zien (en te koop) en kunt u ook terecht voor verdere informatie over de reizen die ED LOOGE organiseert. De workshops beginnen steeds om 13.30 uur op dinsdag/ woensdag/donderdag, opgave vooraf bij FasoFair, via 06-14668755.

Meer berichten