The Cubanitas
The Cubanitas (Foto: )

Fotografen gezocht voor World Press Photo

ZIERIKZEE - Stichting Daguerre nodigt zelfstandig werkende fotografen, kunstenaars, studenten, uitgevers en andere fotografie-organisaties uit om hun werk te presenteren tijdens de World Press Photo expositie 2019 in Zierikzee. Als onderdeel van de buiten expositie op het Kerkplein. Het thema is Waargebeurd.

Fotografie wordt al lang gezien als een van de meest waarheidsgetrouwe media, maar is altijd in twijfel getrokken. Beelden hebben de kracht om de perceptie van de massa te veranderen en de geschiedenis te veranderen. Waar een fotojournalist de menigte probeert te raken met een waarheidsgetrouw beeld, kan de conceptuele kunstenaar hetzelfde doen met gemanipuleerde beelden. Met behulp van vele soorten fotografie willen wij onderzoeken hoe waarheidsgetrouw een beeld eigenlijk kan zijn en hoe gefabriceerde en veranderde beelden eigenlijk een poort kunnen zijn naar een nieuwe waarheid.

Een jury zal bepalen welke foto's worden geëxposeerd van 12 juli tot 4 augustus op de daarvoor geplaatste frames op het plein voor de Nieuwe Kerk te Zierikzee. De foto's worden door de organisatie geprint op pvc. Meedoen? Stuur maximaal drie digitale foto's met een korte beschrijving van maximaal 150 woorden en een korte beschrijving van de fotograaf met NAW gegevens in één mail naar info@worldpressphotoexpozierikzee.com Uiterlijk 15 juni.

Meer berichten