Geef aan de collectant
Geef aan de collectant (Foto: Rode Kruis)

Rode Kruisweek in teken van hartveilig Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - De landelijke Rode Kruisweek van 17 tot 21 juni is door de eilandelijke afdeling in het teken gezet van hartveilig Schouwen-Duiveland. De organisatie heeft in de afgelopen jaren meer dan 400 vrijwilligers opgeleid en 25 AED's dag en nacht bereikbaar gemaakt. Dit is vooral gebeurd door samen te werken met inwoners, organisaties en ondernemers, zoals bijvoorbeeld met de belangenvereniging Nieuw-Haamstede. Hier wordt vrijdag 21 juni het AED netwerk feestelijk in gebruik genomen.
In de afgelopen jaren heeft het Rode Kruis met steun van een gift van de Nico Job Beijestichting gewerkt aan het hartveilig maken van de Westhoek van SchouwenDuiveland. Tijdens de afgelopen winter zijn in nauwe samenwerking met de belangenvereniging Nieuw- Haamstede ruim 20 burgers getraind en aangesloten bij de app hartslag nu. Deze app waarschuwt hen wanneer inwoners of gasten in de buurt voor hartproblemen met het alarmnummer 112 belt. Het project in de Westhoek wordt op vrijdag 21 juni feestelijk afgerond met het in werking stellen van de AED bij de Attent supermarkt, aan de Esdoornweg 1 te Nieuw-Haamstede. De officiële handeling zal om 17.00 uur worden uitgevoerd door Ankie Smit, wethouder volksgezondheid van de gemeente Schouwen-Duiveland.
De realisatie van Hartveilig Schouwen-Duiveland, de werving van burgerhulpverleners, de aanschaf van AED's en de aansluiting bij hartslag nu, realiseert het Rode Kruis hoofdzakelijk met de inzet van de opbrengsten uit de jaarlijkse collecte. Deze week gaan ruim zestig collectanten hiervoor op pad.

Meer berichten