Uiteraard zijn er tijdens de maanden juli en augustus elke woensdag weer het traditionele bolusbakken.
Uiteraard zijn er tijdens de maanden juli en augustus elke woensdag weer het traditionele bolusbakken. (Foto: )

Brusea trekt alle registers open

De komende weken wordt het druk in Brusea in Bruinisse. Het museum trekt alle registers open om het publiek, toeristen en bewoners, een fraai zomerprogramma te bieden.

BRUINISSE - Op 22 juni start de expositie 'Het laatste oorlogsjaar'. Deze expositie valt samen met de exposities in de andere vier kleine Schouwse musea die op hetzelfde onderwerp ingaan. Brusea zoemt in op het dagboek van mosselvisser Samuel Muller. Hij bleef, terwijl het grootste deel van de bewoners van Brusea gevlucht waren voor de inundatie van Schouwen-Duiveland, achter in zijn dorp om uiteindelijk toch te moeten vluchten naar de Kop van Schouwen vanwege de bombardementen die van Bruinisse een grote ruïne maakten. De tentoonstelling in Brusea staat volledig in het teken van zijn verhaal.

Op zaterdag 6 juli begint om 10:30 uur de Vissersboeldag. Tijdens dit evenement kunnen bezitters van kunst, antiek, schilderijen, porselein en curiosa hun mogelijk kostbaarheden laten taxeren. Dit kan tot 14:00 uur, slechts onderbroken door een korte lunchpauze. Om 15:00 uur start een veiling waarin de getaxeerde voorwerpen, waar men minder aan is gehecht, bij opbod worden verkocht. Zowel het taxeren als de veiling is in handen van Vendu Rotterdam, een gecertificeerd en gekwalificeerd kantoor uit Rotterdam. Voor taxaties dient u zich vooraf aan te melden via taxatiedag@vendurotterdam.nl

Uiteraard zijn er tijdens de maanden juli en augustus elke woensdag weer het traditionele bolusbakken. Voor het grandioze bedrag van € 1,- wordt u de kunst van het bolus bakken bijgebracht. En uiteraard kunt u uw eigen baksels verorberen. Vooral voor kinderen is dit een ongekend evenement. Na afloop van hun geleverde culinaire hoogstandje krijgen zij een heus diploma Bolusbakker uitgereikt.

Ook bijna traditie, in deze zelfde periode, worden er elke donderdag demonstraties mosselen koken op klassieke wijze verzorgd. Ook hiervoor vraagt het museum u een kleine bijdrage van

€ 1,- Na de les wordt u in de gelegenheid kennis te maken met de smaak van deze Zeeuwse Zilte Zaligheden.

De demonstraties worden gehouden in de fraaie binnentuin van Brusea. Er is dus altijd wel een reden om Brusea in Bruinisse te bezoeken.

Meer berichten