Beeld van Marianne Velthuis.
Beeld van Marianne Velthuis.

World Press Photo Expo krijgt een Zeeuws tintje

Zeeuwse fotografen krijgen tijdens de World Press Photo Expo Zierikzee van 13 juli tot 4 augustus een platform om te exposeren naast de expositie van World Press Photo.

ZIERIKZEE - De uitgezette Open Call door stichting Daguerre heeft veel mooie beelden opgeleverd. Uit de meer dan 100 inzendingen binnen het thema waargebeurd zijn Janne van Gilst en Marianne Velthuis door een professionele fotojury geselecteerd als de twee projecten die er het meest uitspringen. Samen met andere negen fotografen zijn hun winnende foto's te bewonderen voor en in de Nieuwe Kerk. De andere negen winnaars zijn Rudy Prager, Ruben Manusama, Ita Joosten, Gerda van Ekris, Eef de Graaf, Danielle van de Schans Celeste van Vuuren Corien de Witte en Jaap Velthuis. Stichting Daguerre, de organisator van World Press Photo Expo Zierikzee, vindt het belangrijk om naast het tonen van de beste journalistieke foto's van 2018 wereldwijd de expositie ook een Zeeuws tintje te geven en Zeeuwse fotografen een kans te geven hun beste werk te laten zien.

World Press Photo Exhibition Zierikzee is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Schouwen Duiveland, Stichting Renesse, Nieuwe Kerk Zierikzee, Provincie Zeeland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Nationale Postcodeloterij en het Nutsfonds Zierikzee.

World Press Photo Exhibition Zierikzee 2019 toont de meest spraakmakende en indrukwekkende persfoto's van 2018. World Press Photo strijkt van 13 juli t/m 4 augustus neer in de Nieuwe Kerk Zierikzee. Na Amsterdam de eerste stad die de nieuwe expositie van 2019 aandoet. Meer dan 78.000 foto's uit 2018 werden ingezonden door 4738 fotografen, wonend in 129 landen. Een onafhankelijke jury heeft de winnende foto's gekozen en de verhalen die er toe doen.

Meer berichten