Campingopa Joop Legemaate uit Gorinchem, zoon Yannick Mol (6) en eigenaar Marco Mol op kampeerboerderij Mol aan de Zwaardweg 3 in Kerkwerve. Daar is nu, in 2019, eindelijk wifi!             FOTO: Gerrit van Loon
Campingopa Joop Legemaate uit Gorinchem, zoon Yannick Mol (6) en eigenaar Marco Mol op kampeerboerderij Mol aan de Zwaardweg 3 in Kerkwerve. Daar is nu, in 2019, eindelijk wifi! FOTO: Gerrit van Loon (Foto: )

Eindelijk wifi op de kampeerboerderij

Voor Marco Mol zelf had die wifi-antenne op zijn dak niet gehoeven. Voor vrouw Saskia ook niet. Toch gingen de eigenaren van kampeerboerderij Mol in de polder van Kerkwerve overstag. "Een ouder Nederlands echtpaar pakte hun boeltje weer in, toen ze te horen kregen dat we hier geen wifi hadden."

door Gerrit van Loon

KERKWERVE – Internet? Dat kwam tot vorige week bij de Molletjes aan de Zwaardweg binnen via de telefoonkabel. 4MB. Mochten mensen hoognodig op internet moeten, dan konden ze aankloppen bij familie Mol zelf. Vorig week werd alles anders. Er werd op de schuur naast het woonhuis een wifi-antenne geïnstalleerd. Een tweedehandsje. Eentje die Marco Mol (44) over kon nemen van een vriend. "Zelf ben ik er helemaal geen voorstander van", laat hij weten.

"Die dingen kosten ook weer geld en de schuur staat hier vol met skelters en er is een leuk speelveldje. Waarom moeten kids en ouders altijd internet bij de hand hebben?"

Vroeger stond Marco op buitenlandse vakanties ook in een telefooncel naar huis te bellen dat alles goed ging. Toch is hij overstag gegaan. "Er was zoveel vraag naar wifi. De eerste vraag luidt nog: waar is onze plek, de volgende; wat is de wifi-code", vertelt Marco als hij rondleidt over zijn camping met 25 plaatsen. Vijf jaar-, zes seizoens- en veertien losse plaatsen.

"Mooi voorbeeld vind ik een ouder Nederlands echtpaar dat op de bonnefooi twee jaar geleden hier terecht kwam. Ze waren op hun plekje alles aan het uitpakken. Zich installeren, je kent het wel. Toen ze er achter kwamen dat er echt geen wifi was, hebben ze direct hun boeltje weer ingepakt en zijn zonder woord, en zonder fatsoen, vertrokken."

Oudhollandse spelletjes

De andere kant van het verhaal is een Duitse moeder die Marco op het hart drukte haar kinderen niet te vertellen dat er wifi is. Hopend dat ze de antenne op het dak niet opmerken en blijven spelen met de aanwezige Oudhollandse spellen.

Joop en Henny Legemaate uit Gorinchem zijn wel blij met wifi. "Nu kunnen we goed met onze zoon en kleinzoon in Amerika contact krijgen. Is ons telefoonabonnement er niet snel doorheen", aldus Joop wiens opa een café aan de Zierikzeese kaoie had, waar nu De Banjaard zit.

Nog eentje

Marco wil nog een wifi-antenne neerzetten. Aan de andere kant. En die op het dak een beetje draaien voor beter bereik. "We zijn helemaal om nu."

Meer berichten