Foto: Joop de Haan

Gasten maken bijdrage aan lokale economie zichtbaar

BURGH-HAAMSTEDE - Deze maand willen de gasten van recreatiepark Duinrand zichtbaar maken hoe groot hun bijdrage is aan de lokale economie van Schouwen-Duiveland. Dit gaan ze doen door lokale ondernemers een speciaal muntje te geven als ze afrekenen aan de kassa. Initiatiefnemer van de actie is Duinrand Samen Sterk, de belangenvereniging van bewoners van Duinrand. Op dit recreatiepark is het momenteel onrustig, omdat de eigenaar vergaande plannen heeft met het park en daarbij mikt op een ander toeristisch segment. Vandaar deze actie van de belangenvereniging. Wat gaat er gebeuren?

Op het moment dat gasten van Duinrand afrekenen in winkel, strandpaviljoen, bouwmarkt of waar dan ook, ontvangt de ondernemer een Duinrandje. Dit is een muntje, gemaakt van biomateriaal. Dit met het oog op duurzaamheid en respect voor de natuur. Zo willen de gasten op Duinrand zichtbaar maken hoeveel geld zij besteden op Schouwen-Duiveland. Het gaat de laatste tijd minder goed met de middenstand in dorpen als Burgh en Haamstede. De vraag rijst dan of het wel zo slim is om mensen die al decennialang op het eiland komen en er veel geld achterlaten in de lokale economie, weg te sturen. In de nieuwe opzet van Duinrand zijn er aanzienlijk minder gasten op het park. Ook is het in het nieuwe concept de bedoeling dat de gasten zoveel mogelijk op het park blijven en daar hun bestedingen doen. Er is straks namelijk sprake van een full-service hotelarrangement, uitgevoerd door Roompot.

Duinrand Samen Sterk hoopt ook dat de lokale politiek zich achter de oren krabt: wie wint er nu eigenlijk als het plan van de ene ondernemer verlies voor zoveel andere van zijn vakgenoten betekent?

Meer berichten