Het gevecht van Jacob met de engel is een van de schilderijen van Rembrandt die Mirjam van den Hoek heeft uitgekozen om in verband te brengen met muziek over dit verhaal.
Het gevecht van Jacob met de engel is een van de schilderijen van Rembrandt die Mirjam van den Hoek heeft uitgekozen om in verband te brengen met muziek over dit verhaal.

Zomerconcert in het teken van Rembrandt-jaar

ZIERIKZEE - 2019 is het jaar van Rembrandt. Het is dit jaar namelijk 350 jaar geleden dat Rembrandt zijn laatste adem uitblies. Op het zomerconcert van zaterdagmiddag 6 juli in de Nieuwe Kerk van Zierikzee draait het volledig om deze schilder en worden schilderkunst en muziek gecombineerd. Het Vocaal Ensemble Rotterdam zingt muziek uit de tijd van Rembrandt en laat aan de hand van de schilderijen van Rembrandt zien waarover er gezongen wordt. Zo zullen werken ten gehore gebracht worden van o.a. Johann Herman Schein, Pierre de la Rue en Thomas Tallis. Joost de Nooijer zal het ensemble begeleiden en zal zelf soleren op het Kam – en Van der Meulenorgel met werken van de Franse componist Olivier Messiaen. En dit alles terwijl u kunt genieten van de prachtige schilderijen van Rembrandt van Rijn.

Het Vocaal Ensemble Rotterdam bestaat uit 10 vrienden die de jongste kerkmusica van Nederland, de van oorsprong Schouwse Mirjam van den Hoek bij elkaar geroepen heeft voor dit concert. Ze kennen elkaar van de Rotterdamse Laurenscantorij waar ze al jaren met plezier zingen. Het niveau is hoog, zowel de professionele zangers als de zeer goede amateurs streven naar het hoogste niveau. De zangers zijn zeer breed opgeleid, ze zingen zowel projecten met groot koor en orkest, als in kleine bezettingen zoals dit concert. De toegang tot dit concert is gratis. Na afloop is er een collecte.

Meer berichten