Op zoek naar zeehonden en reeën met boswachter van Staatsbosbeheer. FOTO: Staatsbosbeheer
Op zoek naar zeehonden en reeën met boswachter van Staatsbosbeheer. FOTO: Staatsbosbeheer (Foto: )

Op zoek naar zeehonden en reeën met de boswachter

Vanaf dit seizoen start Staatbosbeheer met een excursie van de Grote vijf in het Grevelingenmeer vanaf de Slikken van Flakkee. Eerder vertrok de excursie alleen vanaf de Haven van Bommenede in Zonnemaire.

ZONNEMAIRE - Op zaterdag 10 juli vertrek er voor het eerst een groep vanaf de Haven van Bommende én een groep op de Slikken van Flakkee. Het is de bedoeling dat de groepen wisselen na een gezamenlijke biologische lunch in de buitenlucht op de Slikken van Flakkee. Op een stoere excursiewagen op zoek naar reeën op de savanne-achtige vlakte van de Slikken. De reeën laten ze zich goed zien, net als de Heckrunderen en wilde paarden. En met een boot op zoek naar de zeehonden op de Grevelingen. Hoewel de Grevelingen sinds de aanleg van de Brouwersdam geen zeearm meer is, is het meer 24 uur per dag in verbinding met de Noordzee. De vissen zwemmen in en uit en zeehonden weten dat.

Datum: woensdag 10 juli, zaterdag 13 juli, woensdag 21 augustus en vrijdag 18 oktober om 11 uur. Startpunt(en) Parkeerplaats Slikken-midden, Bieningenweg/ Halsdijk Melissant of Haven van Bommenede 1, Zonnemaire. Volg bordjes 'haven'. De excursie kost 45 euro, 37,50 euro voor kinderen. Aanmelden is verplicht via www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/grevelingen

Meer berichten