Foto:

Rederijkers dagen publiek uit in Vuurdoop

De nieuwste voorstelling 'Vuurdoop' van Rederijkers Zierikzee gaat over de jaren 70, om precies te zijn, het jaartal 1974. 'Het is voor het eerst dat we zo dicht op de huidige tijd spelen' vertelt Anton de Vlieger uit Zierikzee, speler en bestuurslid van de Rederijkers. Anton zelf heeft deze periode van horen zeggen want hij is ver na 1974 geboren.

ZIERIKZEE - De Rederijkers dagen hun publiek uit om zich te kleden in de stijl van de jaren 70. Mensen die de voorstelling bezoeken in jaren 70 kleding maken kans om als best geklede bezoeker een prijs te winnen. 'Het lijkt ons zo fantastisch leuk om ook het publiek in de jaren 70 kleding te zien verschijnen. Dat willen we graag stimuleren! We waarschuwen maar vast, hier zal een plaatsje op ons podium aan te pas komen'. Aldus Anton.

Het jaar 1974 was een roerig jaar. Om u even mee te nemen in die tijd: we hebben het over het jaar dat de Hongaarse wiskundige Rubik zijn kubus introduceerde, het jaar waarin Isabel Perón, na de dood van haar echtgenoot Juan Perón president van Argentinië werd en daarmee de eerste vrouwelijke president ter wereld. In Zierikzee werd de Westbrug, daterend uit de Franse tijd, verbreed en vernieuwd. In heel Nederland kenden we, als gevolg van de oliecrisis in 1973 tien autoloze zondagen. Het kabinet, onder leiding van PVDA icoon Joop den Uyl, wordt nog immer beschouwd als het meest links progressieve kabinet uit de parlementaire geschiedenis. Andere tijden dus!

Bereidt u voor op een verrassende voorstelling van de Rederijkers die u mee gaat voeren naar kleine, grote, grootse en spraakmakende gebeurtenissen die het jaar 1974 op de kaart zetten.

Zoals u van de Rederijkers gewend bent, is de voorstelling 'Vuurdoop' een geheel eigen productie, geschreven door Anne van Hekke en Marcel Modde, geassisteerd door Andre van Hest tevens Rederijkers regisseur. Het vormgeven van de jaren 70 sfeer is een feestje op zich. Lange haren, bakkebaarden, wijde broeken, de kleuren bruin, oranje, paars en het bloemenmotiefjes voeren de boventoon.

De voorstellingen vinden plaats op 4, 5, 6, 7, 11, 12, 13 en 14 september 2019 in het gebouw van de Scouting Zierikzee, Van Veenlaan 1 te Zierikzee.

Kaartjes voor Rederijkers Zierikzee zijn te bestellen via www.Rederijkerszierikzee.nl en bij Boekhandel de Vries aan het Havenplein te Zierikzee.

www.rederijkerszierikzee.nl

Meer berichten