Orgelconcert van Marien Stouten in de Nieuwe Kerk

Op zaterdag 20 juli geeft Marien Stouten een orgelconcert in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Hij speelt een afwisselend programma op het prachtige Kam & Van der Meulen-orgel uit 1848 met als thema: 'Tour de France'. Het programma bestaat uit uitsluitend muziek van Franse componisten, zoals Franck, Widor, Boëllmann en Vierne. Bijzonder is dat enkele werken worden gespeeld op het Debain drukwindharmonium uit 1843.

Marien Stouten (1983) is organist van de Nieuwe Kerk in Zierikzee en de Grote of Sint-Nicolaaskerk in Brouwershaven. Hij studeerde orgel aan het conservatorium van Gent bij Ignace Michiels. Daarvoor studeerde hij achtereenvolgens bij Martin Mans en Rinus Verhage. Op vijftienjarige leeftijd werd hij kerkorganist en gaf hij ook zijn eerste concerten. Marien is dirigent van 7 koren, waaronder het Zeeuws Projectkoor. Met Jan Peter Teeuw vormt hij een orgelduo, samen maakten ze twee cd's, opgenomen in Recklinghausen en Dudelange. Ook is Marien opnametechnicus voor Animato Music Productions en Voxus Virtual Organs.

Het concert begint om 16.30 uur. De verrichtingen van de organist zijn te volgen via videoprojectie. De toegang is gratis, er is wel een collecte.

Meer berichten