In en rondom het Watersnoodmuseum is er weer van alles te beleven tijdens de zomervakantie.
In en rondom het Watersnoodmuseum is er weer van alles te beleven tijdens de zomervakantie. (Foto: pr)

Van alles te beleven in en rondom het Watersnoodmuseum

In en rondom het Watersnoodmuseum is er weer van alles te beleven tijdens de zomervakantie. Diverse rondleidingen, helikoptervluchten en activiteiten voor kinderen. Ook in de nieuwe museumbrasserie Het Vijfde Caisson kunnen bezoekers de hele zomer terecht voor een lekkere lunch of diner.

OUWERKERK – Tijdens de zomervakantie worden er elke maandag tot en met donderdag rondleidingen gegeven door het museum voor het hele gezin. De rondleidingen starten tweemaal daags, om 11.00 en 13.00 uur. Een gids geeft uitleg over de geschiedenis van de watersnoodramp van 1 februari 1953 en neemt bezoekers mee langs de highlights van het museum. Reserveren voor de rondleidingen is niet nodig. Een rondleiding duurt gemiddeld 1,5 uur en is gratis bij een betaald museumbezoek.

De littekens van de ramp van 1953 zijn nog steeds zichtbaar in het landschap. In de zomerperiode wordt er twee maal een rondleiding gegeven door het Krekengebied bij Ouwerkerk: op zondag 4 en 18 augustus, vertrek vanaf het Watersnoodmuseum. Onder leiding van een gids maakt u een mooie en interessante wandeling door het gebied. De rondleidingen zijn geschikt voor het hele gezin en er zijn geen kosten aan verbonden (bij een betaald museumbezoek). De rondleidingen starten om 11.00 uur en duren circa een uur. Reserveren is niet nodig.

Rondvluchten

Deze zomer kunt u het bijzondere Krekengebied in Ouwerkerk ook vanuit de lucht ervaren. In de vakantie kunt u op woensdag 31 juli en woensdag 14 augustus meevliegen met Prince Helicopters. Vanuit de lucht zijn de gevolgen van de ramp duidelijk zichtbaar in het landschap. De caissons, waarin het Watersnoodmuseum is gevestigd, ziet u schots en scheef in het Krekengebied liggen. Op vertoon van uw toegangskaartje van het Watersnoodmuseum krijgt u korting op een rondvlucht. De vluchten vertrekken vanaf de Vissersweg in Ouwerkerk. Meer informatie op www.watersnoodmuseum.nl.

Jeugdwatersnoodmuseum

Sinds kort is er een nieuwe jeugdroute door het Watersnoodmuseum, geschikt voor kinderen van 8-12 jaar. In het Jeugdwatersnoodmuseum nemen Koos en Mina de jonge bezoeker mee in hun persoonlijke verhaal. Koos en Mina maakten als kind de ramp van '53 mee. In het museum staat ook een Deense geschenkwoning. In deze woning maken de kinderen kennis met Janny, haar ouders en haar verhaal. Voor jongere kinderen is er een fotopuzzeltocht.

Meer berichten