Foto:

Orgelconcert door Gerben Mourik in Brouw

BROUWERSHAVEN - Op dinsdag 23 juli is het tweede orgelconcert in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven. Een concert door de bekende orgelimprovisator Gerben Mourik. Het programma bestaat uit werken van Bach en Damjakob, verder werken die passend zijn bij de bouwtijd van het Brouwse orgel. Uiteraard zal Gerben ook improviseren: ter plaatse een nieuw muziekstuk bedenken en uitvoeren. Beelden van de organist worden geprojecteerd op de muur waardoor er een extra dimensie aan het concert wordt toegevoegd.

Organist Gerben Mourik werd geboren op 17 juni 1981 te Gouda. Hij studeerde aanvankelijk bij Albert van der Hoeven en Jolanda Zwoferink en zette zijn studie voort bij Ben van Oosten. Gerben produceerde verscheidene cd's, met uiteenlopende literatuur en improvisaties. Hij is als organist verbonden aan de Hervormde Gemeente te Oudewater-Hekendorp. Naast zijn concertpraktijk is hij veelvuldig actief als begeleider van diverse koren en solisten. Ook is hij werkzaam als pedagoog. Mourik nam deel aan diverse improvisatieconcoursen, en behaalde de eerste prijs op het Nationale Orgelimprovisatieconcours te Zwolle (2003). In 2005 behaalde hij de eerste prijs op de International Improvisation Competition at St. Albans (UK). In 2008 behaalde hij de eerste prijs op het Internationaal Improvisatieconcours te Haarlem.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor studenten. Onder de 12 jaar gratis.

Meer berichten