Foto:

ActieZwerfhonden verloot ring ter waarde van 3600 euro

ZONNEMAIRE - Linda Taal uit Zonnemaire heeft in 2005 de Stichting Actie Zwerfhonden opgericht met als doel bewustzijn creëren met betrekking tot de zwerfhonden problematiek in grootstedelijke gebieden en in tweede- en derde wereld landen, de zwerfhonden overpopulatie op te lossen. Gezien de grootte van het probleem concentreert ActieZwerfhonden zich op dit moment met name op de situatie in Turkije, waar het geschatte aantal onverzorgde zwerfhonden 3.000.000 bedraagt. De populatie groeit hard met als gevolg veel dierenleed.

De Stichting werkt hoofdzakelijk in het Anatolische, meest arme deel van Turkije, waar ook de minste kennis is over zwerfhonden populatie controle laat staan over het verminderen van de populatie. Zoals de naam al zegt ligt haar grootste zorg bij de zwerfhonden. De katten zijn meer in staat om voor zichzelf te zorgen en worden meer geaccepteerd door de bevolking, omdat ze minder overlast bezorgen. De doelen en doelstellingen van de Stichting: het organiseren en financieren van sterilisatiecampagnes, de honden na herstel van de sterilisatie terugplaatsen in hun eigen territorium, contact leggen met de lokale autoriteiten en de bevolking, en hen te leren wat de voordelen zijn van steriliseren. Inmiddels heeft de stichting al meer dan 7000 honden en 2000 katten gesteriliseerd.

Dit alles kost geld, veel geld. Op allerlei manieren probeert de stichting aan dit geld te komen. Dit keer met een spectaculaire loterij waarbij een ring ter waarde van 3600 euro verloot zal worden. De ring is een schenking aan ActieZwerfhonden, de aankoopbon én vergunning van de gemeente is binnen. De loterij moet 4000 opbrengen en de loten kosten 10 euro. Dit betekent dat er 400 loten verkocht moeten worden. De ring gaat niet weg als niet alle loten verkocht zijn.

Meer berichten