Foto:

Expositie te zien tijdens open kerkdagen

Tijdens de Open kerkdagen in de Gasthuiskerk te Zierikzee is een expositie ingericht met schilderstukken van de schildersclub van docente Anneke Leijdekker.

De club die van september t/m april wekelijks bij elkaar komt in het nieuwe scouting gebouw, even buiten Zierikzee, is een hechte club en schildert al jaren met groot enthousiasme.

Belangrijk voor de docente is daarbij de afwisseling en benaderingswijze, techniek en onderwerp zodat ieder vanuit zijn/haar eigen handschrift keer op keer gestimuleerd wordt zich verder te ontwikkelen en plezier beleeft aan het schilderen. Het verbreden van kleurkennis en kleurtoepassing vormen daarbij een vast onderdeel.

Bij elke start van een nieuw seizoen staat een nieuw thema centraal. Het accent lag de afgelopen jaren op het zich verder verdiepen in het abstraheren en het impressionisme. De expositie toont daarvan werkstukken naast thema's uit andere jaren en biedt daardoor een kleine inkijk in de diversiteit van het vakgebied.

Behalve schilderijen van de schildersclub van Anneke Leijdekker zijn ook werkstukken te zien van oud-cursisten die tevens lid zijn van de kerkgemeenschap.

De expositie kreeg de naam "de Schepping" en is tot en met 13 september te bezoeken van 13.30 uur – 16.30 uur dagelijks, behalve dinsdag en zaterdag.

Meer berichten