Foto:

Ad Verseput nieuwe voorzitter van Stichting Renesse

RENESSE - Renessenaar Ad Verseput (69) is door het College van Burgemeester & Wethouders benoemd tot voorzitter van de Stichting Renesse. Met ingang van 1 augustus 2019 is hij de opvolger van Hans Simons. Simons gaf tot aan zijn overlijden in maart van dit jaar leiding aan de stichting. Verseput is voorgedragen door de Raad van Toezicht van de Stichting Renesse. Nini Soeters - Schot, voorzitter van de Raad van Toezicht, licht de keuze toe: "Met de komst
van Ad Verseput verwelkomen wij een voorzitter met de juiste kwalificaties. Wij zien in hem een voorzitter die vanwege zijn ruime inhoudelijke en bestuurlijke ervaring in staat is de Stichting Renesse goed te leiden en we denken dat hij een rol van betekenis kan spelen door zijn eilandelijke betrokkenheid en zijn vele contacten."
Ad Verseput, geboren en getogen in Renesse, was van 2006 tot 2016 wethouder in de gemeente Schouwen-Duiveland en daarvoor van 2002 tot 2006 fractievoorzitter van de VVD. Verder bekleedde hij verschillende functies onder meer als raadslid in de voormalige gemeente Westerschouwen. Ook was hij ruim twintig jaar voorzitter van de Ondernemersvereniging Renesse en jarenlang zelfstandig ondernemer.
De kersverse bestuursvoorzitter is vereerd met zijn nieuwe rol. "Ik ken de Stichting Renesse goed, mede doordat ik in mijn periode als wethouder financiën regelmatig met de stichting te maken had". Verseput heeft warme woorden over voor de overleden voorzitter Hans Simons. "We mogen content zijn over de afgelopen periode waarin hij aan het roer stond. Hij heeft een hechte club van bestuurders en medewerkers achtergelaten. De werkwijze die Hans heeft ingezet, spreekt me aan. Ik zie het als mijn taak mensen te verbinden en op zoek te gaan naar samenwerking met relevante partijen in het maatschappelijk veld".

Meer berichten