Wahine Wisse

Opnames tweede Filmstarz finalist gestart

VLISSINGEN - Gisteren, maandag, startte in Vlissingen de tweede Filmstarz finalist Michèle Soudijn uit Renesse met de opnames van haar eerste korte film: "Aphasia, leven zonder woorden".

Een surrealistisch drama over een kinderboekenschrijfster die na een herseninfarct niet meer kan praten of schrijven. Ze wil het isolement waarin ze terecht komt doorbreken, maar de goedbedoelde reacties van haar omgeving maken het haar niet gemakkelijker. Tijdens de scène die werd opgenomen in de gang van een van de panden van Dockwize aan de Voltaweg 13, wordt het hoofdpersonage Eva onwel. De hoofdrol van Eva wordt gespeeld door Barbara Kouwijzer, een ervaren actrice die al heel veel Zeeuwse theaterproducties op haar naam heeft staan maar deze rol is haar eerste ervaring met film.

De regisseur vraagt met deze korte film aandacht voor afasie. Hiervoor werkt ze nauw samen met de patiëntenvereniging hersenletsel. Kijk voor meer informatie op www.hersenletsel.nl Naast de opnames in Vlissingen, zal er de komende dagen gefilmd worden in Middelburg en Bruinisse.

FilmstarZ

FilmstarZ is een 8 maanden durend programma van Stichting Filmalot (voorheen Stichting Cavak) waarin drie aankomende regisseurs vanaf 16 jaar met behulp van coaching en begeleiding hun eerste korte film maken. Een intensief programma, dat door kandidaten dikwijls wordt omschreven als 'de mooiste leerervaring uit mijn leven'. Op 11 november gaan de drie FilmstarZ producties feestelijk in première in de bioscoop van Vlissingen. De beste film wordt beloond met dé Gouden Zeester 2019. Kijk voor meer informatie op www.filmalot.nl
 

Meer berichten