Foto:

Koreaanse organist speelt in Brouwershaven

BROUWERSHAVEN - Op dinsdag 6 augustus is het vierde orgelconcert in de Grote of Sint Nicolaaskerk in Brouwershaven. Dit concert wordt verzorgd door de Nederlands/Koreaanse organist Vincent de Vries die dit jaar zijn 35-jarig jubileum als organist viert. Sinds september 2010 is Vincent benoemd tot "Professor of Piano and Collaborative Piano" aan de Yonsei University in Seoul, een van de meest vooraanstaande universiteiten in Zuid-Korea. Tevens geeft hij recitals en masterclasses aan de universiteiten in Amerika en Azië. In Brouwershaven speelt hij een afwisselend klassiek programma, met onder andere muziek van Bach en Mendelssohn. Hij sluit af met de virtuoze Toccata van Hendrik Andriessen.

Vincent de Vries werd geboren in 1969 te Scheveningen en kreeg op 4-jarige leeftijd van zijn moeder de eerste pianolessen. Toen hij 10 jaar was, deed hij toelatingsexamen aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Een jaar later kreeg hij een studiebeurs waardoor hij bij de Franse pianist Janine Dacosta les kon nemen. Op 12-jarige leeftijd nam de pianist Theo Bruins hem onder zijn hoede. Naast hoofdvak piano studeerde Vincent ook hoofdvak orgel bij Wim van Beek en Bert Matter. Op 15-jarige leeftijd debuteerde hij als concertorganist. Zijn diploma "Uitvoerend Musicus" in 1993 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag stelde Jerome Rose hem in staat om met een studiebeurs aan de Bowling Green University (Ohio, USA) te studeren voor de titel "Master of Music". Daarna studeerde hij nog twee jaar aan de Indiana University Bloomington voor het "performance certificate". Na het behalen van de Doctorstitel in 2004 aan de University of Texas at Austin werd Vincent Assistant Professor en Director of Collaborative Piano aan de Baylor University te Waco (Texas). Vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelmuziek werd Vincent in 2003 door de Société Académique "Arts-Sciences-Lettres" te Parijs onderscheiden met de zilveren medaille.

Het concert begint om 20.00 uur. Er is videoprojectie op de muur. De toegang is 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor studenten. Onder de 12 jaar gratis. Na afloop is er een gezellige nazit met koffie of thee. Het volgende concert van de Brouwse Orgelzomer is op dinsdag 13 augustus met de Vlaamse organist Bart Wuilmus.

Meer berichten