Hoogst haalbare waardering voor stranden op ons eiland

De gemeente zet zich dagelijks samen met de ondernemers aan de kust in om inwoners en bezoekers een echt vakantiegevoel te geven op de stranden van Schouwen-Duiveland. Deze inzet is opnieuw beloond met vier 4-sterrenplaquettes in de ''Schoonste strandverkiezing'' voor de stranden Brouwersdam, Burgh-Haamstede, Renesse (2x) en Westenschouwen. "Een 4-sterrenplaquette is de hoogst haalbare waardering, en deze hebben we voor alle vier standen op Schouwen-Duiveland wederom weten te behalen."

Werkwijze Schoonste Strand

De organisatie van de verkiezing heeft 101 plekken langs de kust aangewezen die uitvoerig worden gecontroleerd door inspecteurs volgens een meetprotocol. Dat heeft als voordeel dat de meetresultaten goed vergelijkbaar zijn. Net als andere jaren zullen er twee inspectierondes worden gehouden. Een ronde in mei en een ronde in juni. Iedere locatie wordt op verschillende momenten van de dag gemeten.

Trots

Niet alleen doordat de gemeente en strandondernemer blijven investeren in het schoonhouden van het strand, maar ook door partijen zoals de strandpaviljoenhouders, RECRON en stichting NME en door de vele zwerfvuil opruimacties die door diverse instellingen, organisaties en vrijwilligers worden georganiseerd is dit echt een gezamenlijke prestatie waarbij ieder zijn inzet telt. De 4-sterrenplaquettes zijn niet alleen een beloning, maar ook een mooie extra motivatie voor de toekomst! Onder andere met een schoon strand zorgen we dat we de bezoekers een echt vakantiegevoel kunnen geven op ons eiland.

Meer berichten