Foto: Lawrence Spierings

'Wij verkochten een spórthal'

Een persmoment, afgelopen dinsdag, bij Stichting Renesse met penningmeester Adri Geleijnse, adviseur Kees Veerhoek en directeur Dick Kooman.

door Anneke Flikweert

RENESSE- Gedrieën deden ze uit de doeken wat de stand van zaken is wat betreft de mogelijke problemen bij Sporthal Westerschouwen. Op 12 maart kreeg Stichting Renesse namelijk telefonisch meegedeeld dat de sporthal gesloten werd door het bestuur van Resort Haamstede, de nieuwe eigenaar, omdat de sporthal onveilig zou zijn gebleken. Stichting Renesse werd aansprakelijk gesteld voor de gebreken en de gevolgschade daarvan.

Inmiddels heeft Stichting Renesse een contra-expertise laten uitvoeren, door een ander gerenommeerd ingenieursbureau en daaruit blijkt dat aan alle criteria voor veiligheid wordt voldaan. "We verkochten een spórthal, geen evenementenhal," stelt het bestuur van Stichting Renesse. "Zo stond dat ook in de verkoopakte. De uitgangspunten zijn dat de hal wordt gebruikt voor activiteiten als tennis, bowling en midgetgolf, binnen de norm van maximaal 500 bezoekers per keer, met jaarlijks enkele uitzonderingen, zoals Aemstie Alive en de start van de Kustmarathon." Resort Haamstede wil in september de sporthal gaan aanpassen aan zwaardere belasting. Daardoor komt een evenement als Aemstie Alive niet in gevaar, wat betreft de planning, vertelt penningmeester Nic-Jan Schrier.

Beide partijen kunnen nog prima met elkaar om de tafel komen te zitten, benadrukt het bestuur van Stichting Renesse. "Het is alleen hún probleem, want het is toch echt een sporthal." Het onderzoeksrapport van Stichting Renesse is inmiddels naar de adviseur van Resort Haamstede gestuurd en het is afwachten welke stappen er nu gaan komen. Hans Neijman van Resort Haamstede wilde dinsdag niet op de zaak ingaan.

Meer berichten